Menu Home

Ajunul Crăciunului: Ceasuri Împărătești, Scutecele Domnului

În Ajunul Crăciunului, fiecare credincios postește aspru, după putere, până la Ceasul al IX-lea (ora 15.00), apoi, se obișnuiește să se mănânce grâu fiert, amestecat cu fructe și miere, în amintirea postului Prorocului Daniel (Daniel 1, 5-16). În unele părți în ziua de ajun, credincioșii obișnuiesc să aducă la biserică, la slujba Ceasurilor Împărăteși, spre binecuvântare, o mâncare dulce, numită în popor „Scutecele lui Iisus” sau „Scutecele Domnului”. Cu faină, apă și sare se frământă și se modelează lipii subțiri care se coc pe plită. Acestea, alături de colivă, se înmoaie într-un sirop dulce și se presară nucă măcinată.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut