Menu Home

Boala nu permite patimilor, ca viermi duhovniceşti, să se nască în noi

„Sănătatea trupului deschide omului uşile patimilor şi păcatelor, iar neputinţa trupului le închide. În timpul bolii noi simţim că viaţa 

umană e aidoma unei flori, care tot atunci se usucă, când ea se trece…

Zilele noastre pier ca umbra, trupul se usucă ca iarba câmpului, viaţa însăşi a omului puternic e numai suflare; că cu fiecare suflare ea se scurtează, că pulsul e asemeni lovirii pendului de la ceas, îl conduce la ultimul ceas, care aproape întotdeauna bate în acel minut, cînd se gândeşte, că până la acel ceas mai este mult. O, boală amară, dar leac sănătos! Precum sarea conservă şi nu permite pătrunderea viermilor în carne ori în peşte; aşa orice boală păstrează duhul nostru de putreziciunea şi necurăţia duhovnicească, nu permite patimilor, ca viermii duhovniceşti să se nască în noi.” (Sf Teofan Zăvorâtul)

Vineri, 5 aprilie 2019, s-a oficiat Taina Sfântulii Maslu, ca rânduială de tămăduire pentru creștinii, care postesc și se pocăiesc de greşelile lor, ca Dumnezeu primindu‑i cu ştiuta iubire de oameni și trecându‑le cu vederea toate greşelile lor, să le dăruiască sănatate trupului și sufletului.

La sfânta rugăciune au participat și elevii Școlii Primare ce au primit la sfârșitul slujbei dulciuri.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut