Menu Home

Epitaf

Duminică, 18 iunie 2017, obștea parohială a condus pe drumul către locul de odihnă pe Nicolae Filipescu, seniorul de vârstă al localității noastre (96 de ani), chip al bărbatului integru, harnic și credincios, ultimul veteran de război al satului nostru, binecuvântat de Dumnezeu de a vedea pe fiii nepoților săi și de a se bucura desăvârșit de vederea unirii în dragoste a tuturor urmașilor săi.

Trecând prin secolul de viețuire pământească a putut privi, ca un martor, participant nemijlocit, perioada frontului antisovietic, a lagărului de exterminare a prizonierilor de război din Munții Ural și al eliberării și venirii către țară, în micul grup de supraviețuitori.

Om foarte muncitor și învățat de timpuriu cu greutățile vieții, a primit dar de la Dumnezeu să se întoarcă acasă în stare de sănătate fizică și sufletească, să muncească (până acum câțiva) ani cot la cot cu cei cu 40 de ani mai tineri, să fie exemplu de credincioșie și implicare în viața comunității bisericești, învrednicindu-se să devină apărător al preotului în anii prigoanei, fiind unul din credincioșii care au ajutat, pe ascuns, pe preotul acuzat de sabotaj, să-și plătească obligatoriile cote. Mai multe detalii aici [https://www.parohiaplevna.ro/lumini-din-trecut/1640-cum-i-au-salvat-enoria-ii-din-plevna-preotul.html] .

A avut bucuria ca cel mai mic nepot să studieze științele teologice la Seminar și Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Orânduindu-și bine viața pământească, și asemeni patriarhului Iacov, lăsând ca moștenire exemplul vieții sale, pe care l-a dat feciorilor săi, întinzându-şi picioarele sale în pat, şi-a dat sfârşitul şi s-a adăugat la poporul său. (Facerea 49, 33)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut