Menu Home

Snopul legănat al noului seceriş

„Vorbeşte fiilor lui Israel şi le spune: Când veţi intra în pământul pe care Eu vi-l dau vouă şi veţi face seceriş în el, cel dintâi snop al secerişului vostru să-l aduceţi la preot; El va ridica acest snop înaintea Domnului, ca să aflaţi bunăvoinţă la El” (Levitic 23, 10).

Sacrificiul nesangeros este abundent in Vechiul Testament începând cu Cain și Melchisedec. Materialul adus ca jertfă: faină, graunțe, ulei, sare, tămâie, trebuie să fie de cea mai buna calitate, din primele roade și să fie cele mai prețioase mijloace de subzistență. Sacrificarea lor exprimă ideea de mulțumire ce i se aduce lui Dumnezeu pentru binefaceri. Simbolic, aceste jertfe reprezintă pe credincios, care prin oferirea hranei sale zilnice se daruiește integral lui Dumnezeu .

Ca o mulțumire pentru roadele bogate ale pământului, la sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, se aduc în biserică, punându-se la icoana Domnului, spice ale noii recolte de orz, și mai târziu de grâu, ce încep a se treiera. Apoi din aceste spice se împletesc cununi ce vor fi puse la crucile praporilor din biserică.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut