Menu Home

Tradiţia Bisericii socotește, în rânduiala Taina Maslului , că a 6-a rugăciune aparține Sf. Vasile cel Mare , iar a 5-a a fost concepută de Sf. Ioan Hristostom. Aceste rugăciuni sînt adresate lui Dumnezeu, care miluieşte cu harul Său pe cel păcătos, dar aceste rugăciuni au caracteristică cererea specială pentru cei bolnavi.

În rugăciunea Sf. Vasile, bolnavului i se aminteşte, că Însuşi Domnul este „Doctorul sufletelor şi trupurilor”, iar tămăduirea înseamnă vindecarea de păcate. Plus la aceasta, la enumerarea amănunţită a „păcatelor tinereţii”, aceasta e şi adresare către conştiinţa primitorului tainei care ascultă rugăciunile preotului şi prin ele singur se angajează în rugăciunea pocăinţei.

În rugăciunea Sf. Hristostom se găseşte indicaţia că păcatele nu sînt nişte greşeli întâmplătoare în viaţă. Toată natura umană are nevoie de vindecare, căci toată dreptatea noastră e ca o „cârpă lepădată” de aceea noi cerem tămăduire de la „Doctorul Ceresc” care poate să ne vindece firea căzută, coruptă.

Miercuri, 28 iunie 2017, în biserica parohială, s-au oficiat Taina Sfântului Maslu și a Pocăinței.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut