Menu Home

Reguli specifice pentru desfășurarea Sfintei Liturghii în aer liber

 Din binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în timpul stării de alertă, sfintele slujbe se vor desfășura, cu prezența credincioșilor, în exteriorul bisericii.

 În acest context vor fi implementate măsuri de prevenire a infectării cu COVID 19 prin asigurarea unui spaţiu de 2 m între credincioși și prin obligația ca aceștia să poarte mască, cei mai vârstnicii fiind sfătuiți și rugați insistent să rămână #acasă.

 Proscomidia va fi săvârşită la proscomidiar, înaintea începerii slujbei, avându-se grijă ca miridele (în mod obisnuit desprinse din prescură cu vârful sfintei copii) să aibă o dimensiune mai grosieră, spre a preîntâmpina împrăștierea acestora dacă vor fi condiții de vânt.

 Acolo unde există, se va folosi Altarul de Vară, sau pridvorul bisericii (dacă este deschis) unde preotul va aşeza canonic Antimisul Chiriarhului locului pe o masă şi toate cele de trebuinţă pentru slujirea celor sfinte: lumânări, Cruce, Evangheliar, Liturghier. 

 Preotul se va îngriji ca toţi credincioşii care se vor afla în exteriorul sfântului locaş (în spaţiul deschis) să poată participa la rugăciune oferind scaune. 

 Anafura va fi tăiată în condiţii optime, preotul având grijă să fie ambalată corespunzător în pungi înainte de a fi dată credincioşilor. 

  Orarul slujbelor va fi modificat corespunzător noilor condiții și stării atmosferice.

www.parohiaplevna.ro; parohiaplevna@gmail.com

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut