Menu Home

Ceremonie la opt zile de la Cununie

Într‑o unire au ajuns robii Tăi prin binecuvântarea Ta, Doamne, învrednicindu‑se a primi Sfânta Taină a Cununiei prin rugăciunile preoţilor Tăi. Dă, Doamne, ca robul Tău, să fie cap soţiei sale, precum şi roaba Ta, să fie plecată bărbatului său, ca prin aceasta să rămână nezdruncinată unirea lor până la sfârşit…


 Duminică, 20 septembrie 2020, la opt zile după Cununie, tinerii soți Cristian și Alexandra, însoțiți de nași și părinți, au venit la biserică spre a li se citi rugăciunile cuvenite la acest soroc și pentru a participa la sinaxa liturgică:

…Trimite‑le lor pe îngerul Tău cel păzitor, ca să‑i păzească de orice rătăcire până la sfârşit. Învredniceşte‑i a intra în sfântă biserica Ta şi a se împărtăşi cu Sfintele Tale Taine, ca totdeauna să slăvească preasfânt numele Tău, al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.
Momentul de catehizare a cuprins povestirea vieții și pătimirii pentru Hristos a sfintei familii de mucenici Eustatie, Teopisti, Agapie si Teopist (sfinții zilei) cu virtuțile exemplare ce au încununat această familie și care pot fi urmate și de tânăra familie încununată: credință neșovăielnică în Hristos, dărnicie față de săraci, curaj în ispite, mărturisire prin fapte a adevăratei credinței. 
 La sfârșitul ceremoniei, mirii au adus la Altar lumânările de nuntă, ce au fost puse să ardă alături de icoana Maicii Domnului.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut