Menu Home

DESPRE SINODUL DIN CRETA, apariție editorială

Cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la Editura Basilica a Patriarhiei Române s-a publicat broșura intitulată Despre Sfântul și Marele Sinod din Creta. Întrebări și răspunsuri.

Broșura, alcătuită din 53 de întrebări şi răspunsuri, se adresează tuturor credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române. Aceasta a fost editată cu scopul de a oferi membrilor Bisericii noastre un răspuns la întrebările, nelămuririle sau neliniștile care se ridică în legătură cu Sfântul și Marele Sinod și documentele aprobate.

Sinodul din Creta a fost un prilej de întâlnire și comuniune a episcopilor delegați din zece Biserici Ortodoxe Autocefale, pentru ca, împreună, să confirme conștiința de sine a Bisericii lui Hristos celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească.

Printre temele abordate în broşură se numără:

Înțelesul și denumirea Sinodului ca fiind Sfânt și Mare; Problema căsătoriilor între persoanele de același sex;Poziția Sinodului față de parteneriatele civile;Iconomia în cazul căsătoriilor creștine mixte;Iconomia cu privire la post;Participarea Bisericii Ortodoxe la dialogurile interconfesionale;Ecumenismul;Problema nepomenirii episcopului la sfintele slujbe;Poziția Sfintei Chinotite din Muntele Athos față de documentele Sfântului și Marelui Sinod și față de ierarhii care au participat la acesta.În încheirea lucrării se face un apel către toţi cei care din prea mult zel sau din alte motive au întrerupt comuniunea cu ierarhul lor canonic să cultive pacea şi bucuria refacerii comuniunii în Biserica lui Hristos.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut