Menu Home

Răspunsuri la problemele vieții

Dacă cuvintele costă ceva, sfaturile sunt gratuite.

Horoscoapele și cărțile care dau sfaturi cu privire la modul in care poți să câştigi bani, să te ferești de boli şi să ajungi într-o stare fizică bună sunt tot atât de numeroase ca și mașinile care circulă, la orele de vârf, în marile oraşe.

Dar nu toate sfaturile sunt bune!

Multe dintre ele se bazează pe înțelepciunea omenească, pe speranţe false sau pe motive greşite, iar cei care acceptă astfel de sfaturi vor fi dezamăgiti. Mass media, cultura rock-ului, profesorii şi prietenii le-au spus celor care au crescut în perioada tulburătoare a anilor ’60, că valorile susținute de părinţii şi bunicii lor sunt demodate. De aceea ei au eliminat ceea ce considerau că reprezintă obstacole pentru „stilul de viată alternativ” şi pentru „a face ceea ce-ți place”. A existat, în acest sens, un sprijin cultural universal pentru ideile şi comportamentul lor. „A face ceea ce-ți place” devenise ceva „la modă” Însă, un studiu publicat în revista „Rolling Stone” dezvăluie faptul că, din nefericire, cei care au fost seduşi de mentalitatea subculturii anilor ’60 şi au crezut minciunile care li s-au spus au acum dificultăți în a transmite copiilor lor necesitatea valorilor pe care ei le-au respins. Acest studiu dezvăluie, de asemenea, faptul că după ce au „beneficiat” de exces de droguri şi de amor „liber “ (care s-a dovedit a nu fi deloc liber), copiii de elită ai anilor ’60, îmbrăţişează acum psihiatria ca pe ceva pe care te poţi bizui.

Există oare, in lume, vreun ghid care sa ofere sfaturi bune, informaţii precise si răspunsuri la întrebările despre noi inșine şi despre viața noastră? Există!

De aproape treizeci de ani eu continuu să public un articol, intitulat „Răspunsul meu”. De fapt, acesta este mai mult decât răspunsul meu la fiecare întrebare posibilă pe care oamenii mi-au adresat-o.

Răspunsurile mele se bazează pe ceea ce Biblia spune. Chiar dacă culturile diferă si vremurile se schimbă, Cuvântul lui Dumnezeu rămâne pentru totdeauna o sursă inestimabilă de „răspunsuri la toate problemele vieții”.

Billy Graham, Răspunsuri la întrebările vieții

Billy Graham este cea mai importantă personalitate a lumii protestante care a vizitat ţara noastră în secolul XX şi căreia, în pofida faptului că România era condusă atunci de un guvern ateu, i s-a permis să susţină predici în zece lăcaşuri de cult: Mănăstirea Vorona din judeţul Botoşani, Catedrala Reformată din Cluj, Catedrala Romano-catolică din Cluj, Biserica Baptistă nr. 2 din Oradea, Biserica Baptistă „Speranţa” din Arad, Catedrala Ortodoxă din Timişoara, Catedrala Ortodoxă din Sibiu, Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif” din Bucureşti, „Templul Coral” din Bucureşti, Biserica Penticostală „Filadelfia” din Bucureşti. La acestea au asistat aproximativ 150.000 de oameni. (https://cosmin-budeanca.blogspot.ro)

[https://sf-esc.ro/files/images//2018/02/22-08-17-31.087893 Coperta Billy Graham.JPG]

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut