Menu Home

Ce să admirăm mai mult la un student? Munca dedicată sau probitatea morală?

Corina, tânăra enoriașă ce studiază limba elină la Universitatea din București, având însărcinare de a întocmi un referat asupra creației poetice a Episcopului Synesiu de Ptolemaida, sec V, a apelat la ajutorul preotului paroh, care i-a facilitat accesul la opera acestuia, regăsită în volumul 61 al Patrologiae Cursus Completus, Seriae Graeca, oferindu-i și câteva coordonate tehnice pentru elaborarea rodnică a unei cercetări academice.

După o muncă laborioasă ce a presupus aplecare asupra textului, traducere personală a unor fragmente din opera studiată și încadrarea ei în mentalitatea și filosofia epocii, Corina s-a învrednicit de aplauze și respect din partea profesorului universitar și de încurajări de a continua să muncească așa cum a început.

Încununată cu lauri, tânăra creștină nu a uitat să mulțumească și să fie recunoscătoare în plină emoție a exultării. Recunoștința este un imbold al sufletului ce-și cunoaște limitele și care are ochii minții deschiși la realitățile duhovnicești.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut