Menu Home

Colindele, ecoul popular şi artistic al cântărilor bisericeşti liturgice

Colindele sunt cântece tradiționale de sărbătoare, adesea asociate cu perioada Crăciunului. Acestea transmit adesea mesaje de bucurie, speranță și povestesc despre nașterea Domnului Iisus Hristos. Colindele pot varia în stil și tematică, însă ele urmează linia Evangheliei în descrierea veștii celei bune, anume ca „vi s-a născut azi Mântuitor în cetatea lui David” (Lc. 2, 11), contribuind la atmosfera festivă a sărbătorii Nașterii Domnului.

Colindele creștine au răsunat miercuri, 13 decembrie 2023, în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, în cadrul celei de-a XIV-a ediție a concertului de colinde intitulat „Hristos se naște, slăviți-L!”. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, alături de reprezentanți ai autorităților centrale, județene, locale și mulțime de credincioși.

Minunea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost vestită în acest an de 8 formații corale, grupurile Protopopiatelor Slobozia, Fetești, Urziceni, Călărași, Oltenița și Lehliu din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”. Corala Catedralei a fost cea de-a opta formație corală.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut