Menu Home

De iubește cineva dreptatea, ostenelile înțelepciunii rodesc sfinte puteri

De iubește cineva dreptatea, ostenelile înțelepciunii rodesc sfinte puteri, ea ne învață înfrânarea și chibzuința, dreptatea și bărbăția, tot ce este mai de folos în viața oamenilor. (Înțelepciunea lui Solomon 8, 7)

Un studiu realizat de Michael Argyle, un cunoscut psiholog englez şi specialist în psihologia religiei, arată că oamenii credincioşi sunt mai puţin afectaţi de boli decât cei necredincioşi.

S‑au găsit trei explicaţii pentru acest fenomen.

  • În primul rând, cei credincioşi au un mod de viaţă mai sănătos deoarece exclud excesele alimentare şi se abţin de la obiceiuri dăunătoare (alcoolism, fumat etc.).
  • În al doilea rând, religia imprimă omului un stil de viaţă lăuntric mult mai bine aşezat, favorizează o linişte interioară, îndepărtând deprimarea, şi‑l sprijină pe acesta din punct de vedere moral.
  • În al treilea rând, asistenţa socială acordată de Biserică atenuează problemele asupra sănătăţii.

Studiul lui M. Argyle publicat în 1972 sub denumirea de „Mersul la biserică şi sănătatea“ demonstrează faptul că o persoană, cu cât este mai îndepărtată de Dumnezeu cu atât este mai predispusă la boală, în comparaţie cu o persoană apropiată. Aşadar, observăm că cei care frecventează biserica sunt mult mai ocrotiţi şi mai sănătoşi decât cei care nu menţin o legătură vie cu aceasta. (Vasile Crețu)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut