Menu Home

Despre prietenul dumnezeiesc primit la botez

Sfântul Anastasie Sinaitul ne învață: „Fiecărui creștin i se dăruiește la al său Sfânt Botez un înger care să-l păzească de-a lungul întregii vieți (în afară de faptul în care prin păcate, respectivul îl alungă singur pe înger de la el).
Dar așa cum fumul alungă albinele iar mirosul greu alungă departe porumbeii, tot astfel îngerul păzitor al vieții noastre este alungat departe de propriile noastre păcate.
Pe fiecare om, îngerul său îl conduce la toată fapta bună, câtă vreme dracii neobosit acționează să-i smintească pe credincioși și să-i lipsească de Împărăția Cerurilor. ”
Faptul că îngerii păzitori sunt mereu lângă oamenii credincioși ajutându-i și purtându-le de grijă este mărturisit de toată Sfânta Scriptură și mai ales de Noul Testament.
Pe lângă acestea, în Biserica ortodoxă există nenumărate mărturii ale sfinților, bărbați și femei, care au trăit și au văzut cu ochii lor faptele despre care vorbește Sfântul Anastasie și anume că fiecare dintre noi este însoțit în această viață de un mesager al lui Dumnezeu nespus de puternic și blând, oștean al împăratului Cerurilor, înger al luminii.
Cum să poată atunci omul, afară dacă este nebun, să-l alunge de la sine pe un astfel de dumnezeiesc prieten?! Cu adevărat, doar cel ce bolește de ignoranță și nebunia cea mai de pe urmă este în stare, cu păcatele, să-l alunge de la sine pe cel mai bun și mai puternic prieten al său de pe pământ.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut