Menu Home

Etapa pregătitoare pentru alegerea forurilor bisericești

Anul 2022 este an electoral în Biserica Ortodoxă Română. Potrivit calendarului stabilit prin hotărârea Sfântului Sinod, în ziua de duminica, 28 noiembrie 2021, după Sfânta Liturghie, s-a prezentat eno­riașilor lista membrilor Adu­nării parohiale care vor alege noul consiliu și comitet parohial. Adunarea parohială este compusă din credincioși majori ai parohiei, bărbați și femei, care mărturisesc prin credința, faptele și ținuta lor morală, atașamentul față de Biserica Ortodoxă, de învățătura ei de credință și de instituțiile ei (Statutul Bisericii Ortodoxe Române, art. 54, alin. 2).

Timp de două săptămâni, aceste liste sunt afișate la intrarea în bi­serică, pentru a fi consultate de credincioși și pentru a se solicita modificările și adăugirile în­drep­tățite.

În ziua de duminică, 19.12.2021,  preotul paroh va întruni Consiliul parohial pentru aprobarea formei definitive a listei membrilor Adunării parohiale. După aceea, listele definitive, semnate și ștampilate, vor fi transmise Protopopiatului, pentru vizare. Astfel se încheie etapa pregătitoare pentru alegeri.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut