Menu Home

Legătura tainică între Crucea- Învierea- Înălţarea Mântuitorului și jertfa eroilor

 „După secole de suferinţe, creştineşte îndurate, şi după lupte grele pentru păstrarea fiinţei naţionale, după apărarea plină de sacrificii a civilizaţiei umane, se îndeplini dreptatea şi pentru poporul român…”. (Arcul de Triumf)

  Deci, eliberarea noastră de orice stăpânire străină a fost trăită tot ca experienţă a ajutorului şi a luminii lui Hristos Cel Înviat. 

  Biserica a ales sărbătoarea Înălţării Domnului ca zi de pomenire a eroilor pentru a ne învăţa că există o legătură tainică între Crucea suferinţelor, Învierea şi Înălţarea Mântuitorului Iisus Hristos, Care din iubire smerită şi milostivă pentru oameni, a răbdat chinurile şi moartea pentru a vindeca de neascultare, mândrie şi lăcomie, umanitatea căzută şi bolnavă de păcate şi a o înălţa la demnitatea pentru care a fost creată, adică la sfinţenie şi viaţă veşnică, şi jertfa eroilor neamului, care şi­au dat viaţa pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român. Hristos Domnul mai întâi a trecut prin jertfa Crucii şi apoi ne­-a arătat bucuria Învierii şi slava Înălţării la ceruri.

 Urmând tradiția seculară a pomenirii eroilor la Ziua Înălțării Domnului, după Sfânta Liturghie a Paraznicului, 10 iunie 2021, s-a organizat procesiune la Monumentul eroilor din proximitatea bisericii parohiale unde s-a oficiat slujba parastasului. 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut