Menu Home

„Mă rog, deci vorbesc cu Dumnezeu”. Prima întâlnire catehetică pentru adulți

„Rugăciunea este vorbirea omului cu Dumnezeu; ea e prezentă în viața omului încă de la crearea lumii; despre ea ne vorbește Mântuitorul și toți ucenicii Lui; ea se face pentru prieteni și dușmani deopotrivă. Dar, pe lângă toate acestea, una din rugăciunile pe care le rostim zilnic, care ne învață cine este Dumnezeu și cum trebuie să vorbim cu El, e o rugăciune biblică prin excelență, Rugăciunea Domnească.”

Duminică, 6 februarie 2022, la ora 16, în biserica parohială s-a desfășurat prima întâlnire catehetică a anului omagial dedicat rugăciunii în Patriarhia Română.

După un moment de rugăciune [Rugăciuni începătoare, Tropare de umilință, Crezul, Psalmii 142 și 150, Evanghelia (Pilda semănatorului) și Rugăciunea la citirea din Evanghelie], s-a dat citire Primei Cateheze elaborate de Patriarhia Română.

La sfârșitul catehezei, cei 10 participanți au rostit împreună, tare, rar și clar, rugăciunea „Tatăl nostru”.

În rostirea împreună a rugăciunilor, nu facem altceva decât să ne sudăm mai mult comunitatea, să ne unim într-un cuget și într-un gând. Prin mici gesturi putem contribui la creșterea unității dintre creștini și chiar a întăririi raporturilor sociale din parohie.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut