Menu Home

Maslu de obște

După predania veche a Bisericii, pentru slujba Sfântului Maslu trebuie șapte preoți, închipuind cele șapte daruri ale Duhului, numărate de proorocul Isaia (Isaia 11, 2-3). Numărul acesta simbolic amintește și unele fapte din Sfânta Scriptură a Legii Vechi, din care se vede mila și îndurarea lui Dumnezeu. Astfel de șapte ori s-a plecat proorocul Elisei peste un copil mort pe care l-a înviat (IV Regi 4, 34-35). De asemenea, șapte au fost preoții care au sunat din trâmbițe și de șapte ori a fost înconjurată cetatea Ierihonului, când a fost cucerită de izraeliți, la intrarea lor în pământul Făgăduinței (Iosua 6, 13-16). Și iarăși, de șapte ori s-a rugat proorocul Ilie pe muntele Carmel, până când Dumnezeu a dat ploaie pământului ars de seceta (III Regi 18, 42-45).

La nevoie pot sluji însă Sfântul Maslu și mai puțini preoți: trei (pentru numărul Treimii) sau cel puțin doi. (Învățătura de credință creștin ortodoxă)

 Duminică, 7 noiembrie 2021, după aducerea Sfintelor Moaște ale Sfântului Nectarie, făcătorul de minuni, preoții cercului pastoral nr. 2 au oficiat, în biserica din Răzvani, Taina Sfântului Maslu, spre vindecare trupească și sufletească a creștinilor rugători.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut