Menu Home

„O vezi, frate, pe Împărăteasa și Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?”

În timpul domniei împăratului Leon cel Înțelept (886-912), la 1 octombrie se făcea în biserica din Vlaherne (în Constantinopol) priveghere de toată noaptea. Biserica era plină de popor. Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos stătea într-un ungher mai în spate, împreună cu ucenicul său, Epifanie.

La ora patru dimineața, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu s-a arătat înaintea poporului, stând în văzduh, ținându-și omoforul întins ca un acoperământ deasupra capetelor credincioșilor. Ea era îmbrăcată în purpură încrustată cu aur și strălucea cu lumină negrăită, în jurul ei se aflau apostolii, sfinții, mucenicii și fecioarele.

Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos a zis către ucenicul său iubit, Epifanie: „O vezi, frate, pe Împărăteasa și Doamna tuturor cum se roagă pentru întreaga lume?”

Iar Epifanie a zis: „O văd, Părinte și mă minunez!”

Maica Domnului se ruga astfel: „Împărate ceresc, primește pe tot omul cel ce Te slăvește pe Tine și cheamă în tot locul preasfânt numele Tău. Și acolo unde se face pomenirea numelui meu, pe acel loc îl sfințește și proslăvește pe cei ce te proslăvesc pe Tine și rugăciunile celor ce cu dragoste mă cinstesc pe mine, Maica Ta, și făgăduințele, primește-le toate și din toate nevoile și răutățile îi izbăvește”.

La prăznuirea acestei minuni, scrisă în calendar la 1 octombrie, în biserica parohială s-au înălțat rugăciuni către Maica Domnului să mijlocească, la Fiul ei și Dumnezeul nostru, pentru poporul credincios.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut