Menu Home

Postul Crăciunului. Ziua a șasea

Îngerii şi oamenii se minunează de vieţuirea ta, Sfinte Dasie, căci fiind ostaş în pământul Sciţiei Minor, cel încreştinat de Sf. Apostol Andrei, te-ai arătat vrednic următor al învăţăturilor şi faptelor sale şi precum acela a propovăduit cuvântul Evangheliei lui Hristos şi tu ai mărturisit prin viaţa şi sfârşitul tău mucenicesc că „Nu putem sluji la doi domni” şi ne-ai îndemnat să ne lepădăm de obiceiurile cele păgâneşti şi de viaţa cea întinată.

Luni, 20 noiembrie 2023, în biserica parohială, creștinii au participat la slujba Acatistului Sfântului Mucenic Dasie, din Durostorum, a cărui icoană se află în sfântul altar și pe care acum creștinii au avut bucuria de a o avea în mijlocul bisericii și de a-l cinsti pe prietenul lui Dumnezeu, sărutându-i chipul.

Din viața de credință și din pătimirea lui, toți cei prezenți am înțeles valoarea faptei asumate care trebuie să fie întotdeauna în perfectă consonanță cu demnitatea de creștin.

Un cuvânt de învățătură al Sfântului Ioan Gură de Aur a conturat aspectele practice, trupești, ale virtuții postului în viața cotidiană.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut