Menu Home

Scrisoare la ziua botezului

Deși omul a intrat în lume creat de Dumnezeu, el a apărut și pentru ca sufletul său să se unească cu Dumnezeu. Acest lucru se realizează numai prin Botez.

Hristos Însuși ne spune: nu vă puteți naște din nou decât din Duhul Sfânt și din apă … «Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.» (Ioan 3, 5). În timpul vieții Sale pe pământ, Hristos Însuși a mers la Ioan Botezătorul să fie botezat în râul Iordan și acolo Duhul lui Dumnezeu a coborât asupra Lui …

Cu trecerea secolelor, noi, oamenii, ne-am întors la închinarea la «idoli». Acum, așa slabi cum suntem, nu mai putem «intra» în această Taină nevăzută a lui Dumnezeu, Taina Botezului, și să o simțim. Din cauza zgomotului și agitației oamenilor din Biserică în timpul sfintei slujbe nu mai reușim să auzim nici măcar un singur cuvânt, cu atât mai puțin să conștientizăm ce are loc în acest moment pe pământ și în copilul proaspăt botezat …

Dacă aș fi în locul tău, mi-aș lua copilul și m-aș duce, cu cinci sau șase prieteni adevărați, la acea bisericuță în care și eu am simțit o evlavie rară în sufletul meu în timpul Liturghiei la care am participat împreună.

Toate aceste cheltuieli și extravaganțe, toate aceste etalări a averilor sunt ridicole înaintea lui Dumnezeu. Ceea ce trebuie să înțelegem este că în aceste momente, sufletul omenesc se apropie de slava de pe Muntele Tabor și că acest lucru se întâmplă doar o singură dată în viața unei persoane!. .. Domnul i-a spus lui Nicodim că unirea cu Dumnezeu este posibilă numai dacă omul se naște din nou din apă și din Duhul Sfânt.

… Când fetița ta va avea doisprezece ani, atunci, cu ajutorul lui Dumnezeu, ai putea să o duci într-un pelerinaj la Ierusalim și să primească harul apei din râul Iordan.

Toți banii pe care intenționezi să-i cheltuiești pe un eveniment «social» – chiar și jumătate din sumă ar fi de ajuns – i-ai putea trimite la Epirul de Nord pentru botezul sugarilor și al copilașilor care nu au fost botezați, sau la misiunea din Africa, pentru același scop.

Cutiile cu dulciuri cu tradiționalele migdale zaharisite ar trebui să fie simple. Medalia de confirmare, micuță, placată cu argint, cu icoana Botezului lui Hristos pe de o parte și cea a Mântuitorului pe cealaltă parte ar trebui să fie prinsă cu o panglică roz.

Împreună cu invitația, le poți trimite o scrisoare frumoasă prietenilor tăi spunându-le că: «Regretăm că nu vom avea o ceremonie somptuoasă de Botez, cu petrecere acasă etc. Vremurile sunt de așa natură încât simțim că ar trebui să contribuim la ajutorarea milioanelor de copii care suferă pretutindeni în lume. Nașul împreună cu noi vă mulțumim pentru înțelegere și rămânem uniți în rugăciune.»

Acum – de vreme ce am fost creați liberi – dacă nu ești de acord cu ceea ce am sugerat aici, te rog să rupi și să arunci această scrisoare. Oricare ar fi decizia ta, să ai binecuvântarea lui Dumnezeu.

Cu dragostea lui Hristos.

(Maica Gavrilia)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut