Menu Home

Sfaturi pentru primirea cu vrednicie a Sfintelor Taine

Înaintea marilor praznice, creștinii sunt sfătuiți de către Biserică să depună un efort duhovnicesc pentru apropierea cu vrednicie de Sfânta Împărtășanie. Pentru a primi cu vrednicie acest „medicament al nemuririi sau leac de a nu mai muri vreodată”, este necesară o pregătire sufletească corespunzătoare. Această pregătire constă în principal în practicarea mai intensă a rugăciunii, postului și mărturisirii.

Rugăciunea este o conversație cu Dumnezeu, prin care ne deschidem inima Lui și Îi cerem ajutor.

Postul este o abținere de la anumite alimente și băuturi, pentru a ne arăta evlavia și pentru a ne pregăti sufletește pentru întâlnirea cu Dumnezeu.

Mărturisirea este o dare pe față sinceră a păcatelor noastre înaintea unui preot, pentru a primi iertarea de la Dumnezeu.

În plus, este important să fim conștienți de semnificația Tainei pe care o primim și să avem o credință puternică în Dumnezeu.

Iată câteva sfaturi pentru a primi Sfintele Taine cu vrednicie:

  • Rugați-vă cu regularitate, în fiecare zi, pentru a vă pregăti sufletește. Puteți folosi rugăciuni zilnice ale pietății creștine precum și rugăciuni speciale, pregătitoare pentru întâlnirea cu Dumnezeu prin Sfintele Taine.
  • Postiți cu măsură. Evitați mâncărurile și băuturile care vă pot distrage atenția de la rugăciune.
  • Mărturisiți-vă păcatele cu sinceritate și conștientizare. Credința în Dumnezeu vă va ajuta să vă arătați păcatele cu sinceritate.
  • Citiți despre semnificația Sfintei Tainei pe care o veți primi. Gândiți-vă, meditați, la bunătatea lui Dumnezeu și la minimul cerut de El spre a ne apropia de comuniunea la care suntem chemați.

Prin primirea Sfintelor Taine, ne unim cu Dumnezeu și primim harul Său, care ne ajută în viața noastră creștină pe pământ pentru a o dobândi pe cea veșnic bucuroasă, din cer.

În cadrul misiunii preoțești din parohie, primirea Sfintelor Taine are loc în mod obișnuit în cadrul comunitar, la biserică, în timpul Sfintei Liturghii, sau în cazul creștinilor bătrâni sau bolnavi la casele lor, în timpul vizitelor pastorale.

 

 

 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut