Menu Home

„Theologia, ars artium et scientia scientiarum”. Activități în biblioteca parohială

Știința teologică, numită de Sfinții Părinți, „Arta artelor și știința științelor”, este depozitată în tezaurul Bisericii prin cugetare- dar- har transmis în timp prin scrieri ale Părinților, dascălilor și învățătorilor sfintei credințe. O mare comoară din învățătura credinței, trăită și elaborată în mediul bisericesc și mai cu seamă în cel academic, este depozitată în  colecția revistelor bisericești din Patriarhia Română (Studii Teologice, Ortodoxia, Glasul Bisericii, Biserica Ortodoxă Română), din patrimoniul fiecărei parohii. Răsfoind aceste reviste bisericești, cititorul specializat sau dornic de învățătură mai profundă (seminarist, student, preot, creștini mai râvnitori) are binecuvântarea de a se întâlni cu mari trăitori ai credinței, cu eminenți profesori de teologie, cu creștini studioși care-și publică cercetările sub girul și autoritatea universitară. Deoarece această vistierie a înțelepciunii teoretice și practice merită o punere în valoare, pe măsura importanței, în ultimul timp a început a se desfășura o activitate de mai bună administrare a bibliotecii parohiale, în vederea întocmirii Catalogului Reviste Teologice, urmând 3 direcții de activitate:

  • Cotare cronologică a tuturor exemplarelor revistelor bisericești din cadrul bibliotecii parohiale, pentru identificarea facilă a exemplarelor. Stadiu: realizat.
  • Extragerea informației conținută în Cuprinsul fiecărui exemplar, pentru întocmirea Catalogului General al bibliotecii. Stadiu: actualizare. 
  • Digitalizarea Cuprinsului fiecărui număr al revistelor, pentru acces facil la titlurile tratând teme de interes pentru studiu teologic sau pentru activități catehetice, în vederea întocmirii Catalogului Sistematic al bibliotecii. Stadiu: proiect.

 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut