Menu Home

Urmând CĂRĂRUIA pentru a vizita pe cei mai vârstnici enoriași

Activitățile de deprindere a normelor creștine de comportament social, promovate în cadrul proiectului catehetic parohial CĂRĂRUIE, către taina bătrânului frumos și a copilului cu minte, au propus conștientizarea, prin sfaturi și povețe, dar și exersarea acțiunii concrete, prin vizite, ajutor după putere și chiar daruri, pentru a susține și a dovedi solidaritate creștină cu cei vârstnici sau neputincioși în paradigma duhovnicească la care a reflectat Sfântul Luca al Crimeei: „dacă nu ești bolnav, dacă nu suferi, nu este pentru că ești foarte norocos, ci pentru că Dumnezeu te cheamă să participi la suferinţa altora. Trebuie să fii ochi pentru orbi, urechi pentru surzi, picioare pentru cei slabi. Trebuie să fii ajutorul oamenilor! 

Profitând de faptul că perioada Școala altfel a fost programată a se desfășura în săptămâna anterioară Praznicului Bunavestire, vineri, 24 martie 2023, s-au desfășurat în cadrul parteneriatului Școală- Biserică două activități complementare proiectului CĂRĂRUIE, anume audierea unei cateheze și o vizită în parohie.

După ce au audiat cateheza despre neputințele și binecuvântările pe care le aduce vârsta înaintată în viața omului (vezi aici), elevii claselor a III-a și a IV-a, însoțiți de doamna profesoară Aura, au vizitat un bătrân- Voicu și o bătrână- Tudora, cei mai vârstnici locuitori ai satului, având 94 și 96 de ani, pe care i-au surprins în gospodăriile lor bine îngrijite.

Într-un schimb de mărturii, copiii au sesizat câteva aspecte ale vieții lor: sunt singuri, nu prea îi mai vizitează nimeni, muncesc încă în jurul casei după posibilitatea puterilor fizice, așteaptă moartea cu speranță în milostivirea lui Dumnezeu fără să fie înspăimântați peste poate de această trecere, pregătindu-se creștinește pentru întâlnirea cu Domnul Iisus.

Ca semn al respectului, grupul a oferit- prin intermediul doamnei profesoare- daruri alimentare specifice sărbătorii Bunavestire.

 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut