Menu Home

„Coșul Sfintei Filofteia”, ediția a cincea

Prin milostenie ai câştigat comoara milei dumnezeieşti şi în cămările cele de sus ai fost primită tu, cea străină pe pământ, dar mult iubită de cetele Sfinţilor şi de creştinii care te cinstesc .

Prin pilda vieţii tale, învaţă-ne şi pe noi a ne împodobi sufletele cu lumina faptelor bune, ca să dobândim de la Hristos plata ostenelilor pământeşti şi grădinile cele minunate ale Raiului.

Şi astăzi glasurile săracilor se aud de departe, chemându-te în ajutor, căci neîncetat cercetezi pe cei necăjiţi, ca una ce încă din viaţă în ciuda vârstei fragede te-ai arătat ca o maică celor sărmani.

Pusă sub semnul pilduitor al copiliței sfinte Filofteia, lucrarea de ajutorare materială a fraților din parohie aflați în lipsuri, a urmat calea de aur a Sfintei Ortodoxii: săvârșindu-se mai întâi rugăciune (Paraclis, Acatist, Sfânta Liturghie) s-a purces mai apoi, în sânul sectorului filantropic al Comitetului parohial, la identificarea creștinilor ce așteaptă mângâierea noastră (orfani, familii cu multi copii, bătrâni singuri) și apoi imediat la oferirea darurilor primite la biserică din partea creștinilor milostivi.

Astfel, alimentele colectate: zahăr- 23 kg, ulei- 20 l, faină- 11 kg, orez- 19 kg, mălai- 5 kg, pastă de tomate- 10 kg, conserve diverse- 5 kg, au fost oferite unui număr total de 16 familii cu 26 de copii.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut