Menu Home

Pastorala Sfântului Sinod la ziua Triumfului Ortodoxiei

 Sfântul Sinod subliniază bogăţia şi frumuseţea spirituală a perioadei liturgice în care ne aflăm. Se reamintește faptul că această călătorie duhovnicească spre sărbătoarea Învierii trebuie continuată „alături de Hristos Domnul- Marele Pelerin”. 
Ierarhii arată că Mântuitorul ne însoţeşte pe i Calea Postului , „prin Tainele Bisericii, mai ales prin deasa Spovedanie şi Împărtăşanie” care trebuie făcute „cu o pregătire mai atentă şi mai intensă”. 
 Mesajul Pastoral aminteşte că Duminica Ortodoxiei „este o reală chemare de a cultiva identitatea noastră spirituală” şi recomandă unirea mărturisirii dreptei credinţe cu dreapta vieţuire cotidiană. 
„ Împărtăşirea sau comunicarea credinţei adevărate se realizează prin cuvânt, dar şi prin lumina vieţuirii omului în comuniune cu Hristos”; semnalează ierarhii români. 
 În contextul acestei sărbători a cultului sfintelor icoane, când suntem chemaţi „să descoperim chipul lui Dumnezeu Cel veşnic întipărit în om”, membrii Sinodului trag un semnal de alarmă: „Bulversat de multiplele probleme şi ispite, cărora nu mai reuşeşte să le facă faţă, omul de azi nu mai găseşte timp să cultive chipul lui Dumnezeu din el, spre a ajunge la asemănarea cu Dumnezeu Cel Sfânt, adică la sfinţenie”.
 Un aspect practic al acestei sărbători a Ortodoxiei şi un semn văzut al iubirii faţă de semeni este colecta pentru Fondul Central Misionar. Acest fond susţine proiectele pastorale, misionare şi social-filantropice ale Bisericii Ortodoxe Române. 
Ierarhii reamintesc că 2020 a fost 
proclamat „Anul comemorativ al 
filantropilor ortodocşi români” şi 
transmit îndemnul de a contribui la această colectă în special pentru a ajuta „lucrarea misionară a parohiilor izolate şi îmbătrânite, tot mai numeroase în ţara noastră”. 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut