Menu Home

Duminica Sfintei Cruci, a doua zi a slujirii sub cerul liber

 Duminică, 22 martie 2020, 

în concordanță cu regulile de preîntâmpinare a infectării cu noul virus corona, rugăciunea comunitară s-a desfășurat în curtea bisericii.
 Fiind un cadru restrictiv, venerarea spirituală a Sfintei Cruci s-a făcut în contextul citirii rugăciunii tradiționale, îndătinate la Praznicele Sfintei Cruci.

 Doamne Iisuse Hristoase, dulce Mântuitorul sufletelor noastre, mărturisim înaintea Ta, întru această zi a răstignirii Tale, în care ai pătimit și ai primit moarte pe Cruce pentru păcatele noastre, că noi suntem cei ce Te-am răstignit cu păcatele noastre cele multe și cu fărădelegile noastre cele rele.

 
 Dă-ne, Doamne, și nouă, darul Tău, precum ai dat atunci tâlharului celui rău, și iartă păcatele noastre pentru sfintele Tale Patimi, și ne primește prin pocăință împreună cu el în Rai, ca un Dumnezeu și Ziditor ce ne ești. Asemenea fă cu toți creștinii, vii și morți, precum se roagă Ție, în toate zilele, Sfânta Biserică și le iartă lor toate păcatele și-i învrednicește pe ei de Împărăția Ta ca să vadă lumina Ta și să mărească slava Ta. Ne închinăm Crucii Tale, Hristoase, și zicem către dânsa: mărire ei pentru dragostea Ta.
 (Acatistul Sfintei Cruci)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut