Menu Home

Mijlocirile Sfintei Parascheva

Nu mă lepăda, Iisuse, de la fața Ta, pentru mărimea îndurărilor Tale, ci în dar mă mântuiește, prin mijlocirea Preacuvioasei Tale Parascheva.

 În ziua de pomenire a maicii noastre Parascheva, ocrotitoare a parohiei noastre, la Sfânta Liturghie s-a citit textul evanghelic ce a determinat pe tânăra Parascheva să părăsească toată grija cea lumească și să aleagă, cu multă sârguință, calea feciarelor înțelepte, ce s-au logodit cu Mirele Hristos:

34 Și chemând la Sine mulțimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.

35 Căci cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine și pentru Evanghelie, acela îl va scăpa.

36 Căci ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul?

37 Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său? 38 Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat și păcătos, și Fiul Omului Se va rușina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinții îngeri. (Marcu 8, 34- 38)

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut