Menu Home

Cântare Domnului din Psaltire sau Cronica unui nou pelerinaj în Slobozia

Exclamația  Preasfințitului Părinte Vincențiu, venind în mijlocul creștinilor care așteptau sfintele moaște ale starețului Paisie de la Neamț,  „Ce bucurie! Ne binecuvintează Dumnezeu cu vreme bună!” (parafrazarea din psalmi: Domnul tărie tărie poporului Său va da, Domnul va binecuvânta pe poporul Său cu pace. Ps. 28, 11 ) a fost ca o concluzie vizibilă a unui semn de har concretizat prin organizarea cu mult succes a procesiunii cu moaștele unui mare prieten al lui Dumnezeu din România, într-o zi în care previziunile meteorologilor anunțau ploi diluviene în partea noastră de lume.

Nu va lăsa să se clatine piciorul tău. Ps 120, 3

Pregătindu-se să plece din parohie, creștinii au intrat mai întâi în biserică pentru obișnuita rugăciune comună spre binecuvântarea călătorilor și a pelerinilor. Un psalm, o lectură evanghelică și rugăciunea specială au fost însoțite de imnul biruinței asupra morții: Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le.

Cât este de bine și cât este de frumos a fi frații împreună. Ps 133, 1

Spre semn al frățietății, creștini din trei parohii învecinate, Plevna- Zimbru- Făurei, au mers împreună cu preoții lor, preotul Mihai și preotul Gabriel, spre cetatea Libertății din Bărăgan, grație generozității unei familii credincioase și darnice Ion și Rodica Negoiță. Fiecare pelerin a primit foaia parohială APA CEA VIE dedicată sfântului cu care ne vom întâlni în rugăciune.

Lăudați pe Domnul cei care stați în Casa Domnului, în curțile Casei Dumnezeului nostru! Ps 134, 1

Așteptând începerea evenimentului duhovnicesc, spre amintire, creștinii pelerini din parohie au fost imortalizați în fața impresionantei biserici a bisericilor din Bărăgan.

 

Tinerii și fecioarele, bătrânii cu tinerii, să laude numele Domnului, că numai numele Lui s-a înălțat. Ps 148, 12
În drum spre Mănăstirea Slobozia, alaiul de prunci, copii, tineri și vârstnici, bărbați și femei împreună cu preoții, monahii și monahiile au străbătut bulevardul central al municipiului Slobozia într-o procesiune demnă, specifică unui eveniment duhovnicesc de această amploare.
Lăudați pe Domnul întru sfinții Lui. Ps 150, 1
Ajunși în incinta Mănăstirii Slobozia, creștinii au venerat sfintele moaște și icoana starețului Paisie de la Neamț, rugându-se și punând cereri de rugăciune pentru cei ai casei lor, vii sau adormiți.
Și se va înălța puterea mea ca a inorogului și bătrânețile mele unse din belșug. Ps 91, 10
Primind mângâiere darnică din partea parohiilor din Slobozia: gogoși, cornuri, apă, covrigi, creștinii au avut răgaz să cerceteze mănăstirea Slobozia dar și să procure pentru susținerea vieții de credință articole de colportaj cruciulițe, icoane, cărți de rugăciune, candele, tămâie, iar pe drumul de întoarcere fiecare pelerind primind din partea preoților iconițe ale Sfântului Paisie, ca amintire a întâlnirii lor în rugăciune.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut