Menu Home

Din nou la școală

„Școala normează lucrurile”, spune academicianul Iuoan-Aurel Pop, adică adaugă rigoare și specializare, dar trebuie să continue și consolidarea virtuților în elevi. „Meseria de profesor e una din cele mai delicate din această lume”, pentru că misiunea lui este „de a transmite valori și virtuți”.

„Orice profesor care-și îndeplinește corect misiunea de profesor, indiferent că predă educație fizică sau matematică, face educație. Și educația înseamnă tocmai transmiterea acestor valori.”

Istoricul a enumerat câteva astfel de atitudini și valori: „Dorința de a face bine și de a distinge binele de rău. Ideea solidarității între oameni. Ne-am obișnuit mai mult în ultima vreme cu lupta între oameni, cu critica exacerbată. Or, profesorii transmit acest simț de echilibru, și valorile morale pe care părinții și bunicii le-au sădit inițial trebuie continuate prin școală”. (BASILICA.ro)

Empatia, emulația colectivului, colaborarea în colectivitate, prezența nemijlocită a dascălului favorizează astfel incomparabil învățarea în comparație cu șederea de unul singur, în faţa tabletei sau a calculatorului, închis într-o cameră.

 

 

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut