Menu Home

Impresionantul opus aniversar al EPISCOPIEI SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR este disponibil la biblioteca parohială

În anul 2023 Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare, în urma inițiativei vrednicului de pomenire, Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist.

Episcopia Sloboziei și Călărașilor este prima Eparhie înființată după Revoluția din 1989.

Cu această ocazie, la inițiativa Preasfințitului Părinte Vincențiu, în contextul sărbătoririi a 30 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, vor fi lansate 3 volume deosebite, puse toate sub titulatura TREI DECENII ÎN SLUJBA LUI DUMNEZEU ȘI A OAMENILOR.

Albumele sunt realizate în condiții grafice deosebite și beneficiază de istorice ale fiecărui obiectiv eclezial și administrativ scrise de istorici profesioniști (domnul prof. dr. în istorie Ștefan Grigorescu, dl. prof. Nicolae Țiripan și dl. dr. în istorie Done Șerbănescu), alături de completări aduse de părintele Consilier Cultural, Manuel Rusu, împreună cu participarea maestrului fotograf Laurențiu Tătulescu.

Aceste veritabile mărturii scrise despre viața bisericească din Bărăgan vin să sprijine ideea că Preabunul Dumnezeu, prin ierarhii, preoții și dreptmăritorii creștini din Ialomița și Călărași, a vegheat asupra noastră cu grija Părintelui Care își iubește fiii și îi însoțește la fiecare pas, atât în împrejurări potrivnice Bisericii lui Hristos, cât și în momentele faste, de împlinire a vocației de „lucrători ai viei Domnului” (cf. Matei 20, 1-16).

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut