Menu Home

Lucrarea filantropică parohială din trimestrul I/2023

 Deși slujirea cultică rămâne modalitatea primară și principală prin care aducem slavă lui Dumnezeu, faptele slujirii diaconice (numite frecvent caritate sau filantropie creștină) se văd și se răsfrâng pretutindeni, în întreaga Creație și în întreaga societate, nu doar în arealul parohial sau în cuprinsul unei Biserici locale sau naționale. Diaconia faptei se adaugă slujirii sacerdotale (liturgice), ea identifică suferințele de orice natură ar fi ele (boală, foamete, sărăcie, dezorientare sau depresie sufletească) și intervine în mod prompt în numele lui Hristos și al Bisericii Sale care este o instituție teandrică ce acționează atât cu mijloace omenești, cât și cu mijloace harice, tainice, care depășesc puterea de pătrundere și înțelegere a rațiunii umane. (Petros Vasiliadis)

Sectorul filantropic al Comitetului Parohial a întreprins, în primul trimestru al anului 2023, următoarele activități în sprijinul creștinilor aflați în situație de vulnerabilitate:

  1. Ajutorarea financiară a unui creștin la expirarea perioadei de condamnare;
  2. Colectă pentru sprijinirea creștinilor din Turcia și Siria afectați de înfricoșătorul cutremur de la începutul anului;
  3. Ajutoare alimentare pentru cei mai vârstnici creștini din parohie, care trăiesc singuri.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut