Menu Home

Postul Crăciunului ziua a treisprezecea

Cu mucenicia cea neobișnuită și înfricoșătoare și cu vitejiile răbdării, pe toți i-ai minunat, mult pătimitorule, cu tăierea fiecărei părți din trup, rugăciuni de mulțumire preaminunat ai dat către Dumnezeu. Pentru aceasta în pătimirea ta cunună ai luat și te-ai suit către Scaunul Împăratului Ceresc al lui Hristos Dumnezeu, Sfinte Iacov. Pe Acela roagă-L să mântuiască sufletele noastre.

În a treisprezecea zi din Postul Crăciunului 2023, în biserica parohială s-a făcut citire a Acatistului Sfântului Mare Mucenic Iacov Persul.

La sfârșit s-a citit rugăciunea de intercesiune:

Mijlocitor să ne fii nouă păcătoșilor, Sfinte Iacov, în acel ceas înfricoșător în care sufletul se desparte de trup și venind în ajutorul nostru, căci nu avem fapte bune, ci suntem împovărați de sarcina păcatelor, iar vrăjmașul diavol, cel ce ne îndeamnă la săvârșirea celor rele, atunci va veni și va căuta să ne răpească sufletul, ci noi nădăjduim la grabnicul tău ajutor și te rugăm cu lacrimi fierbinți, nu te scârbi de noi, ci ne ajută, căci poți îmblânzi mânia lui Dumnezeu întru bunătate, și milostivindu-L, să ne mântuim cu rugăciunile tale cele mult folositoare sufletelor noastre din mâinile vrăjmașului.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut