Menu Home

Un nou început al activității la catedră

 Ca întotdeauna, în preajma începerii  unui nou an şcolar, au loc tradiţionalele consfătuiri, sau întâlniri ale profesorilor pe discipline, organizate de Inspectoratul Școlar Județean. În acest an 2022, întâlnirea profesorilor de religie cu coordonatorul activității în școlile județului Călărași, părintele Inspector Mișu Spiroiu, precum și cu reprezentanți ai structurilor centrale: Ministerul Educației și Patriarhia Română  precum și Episcopia Sloboziei și Călărașilor (în sistem hibrid) a avut loc vineri, 23 septembrie 2022, la un prestigios liceu din municipiul Călărași.
  În cuvânt, părintele Inspector și ceilalți vorbitori, adiacent diseminării noutăţilor apărute în cadrul întregului demers didactic și a direcţiilor de acţiune (de care toate cadrele didactice vor ţine cont în activitatea la catedră), au reiterat principalele coordonate ale activității didactice la ora de religie.
  Profesorul de religie joacă un rol de maximă importanţă în formarea unei personalităţi armonioase a elevilor, prin atitudinile sale pozitive şi benefice, luminoase, prin încrederea acordată tânărului, pentru că este alături de acesta, ca factor educativ, din copilărie şi până la sfârşitul adolescenţei.
  În Biserică, adevărata teologie este cunoaşterea nemijlocită a lui Dumnezeu prin experienţa personală a vieţii în Iisus Hristos. Fără această experienţă intimă a lui Dumnezeu, din care izvorăşte dragostea de a o împărtăşi altora, profesorul de religie devine „aramă sunătoare şi chimval răsunător” (Corinteni 13, 1).  Așa încât rolul profesorului de religie, de îndrumător de suflete, de mediator în viaţa tumultuoasă a tânărului, plină de întrebări, dileme şi angoase existenţiale, chiar şi în momente de criză şi tulburări de comportament sau personalitate, este asemenea celui al preotului, iar a doua sa biserică o constituie școala, unde încearcă să-L aducă pe Dumnezeu.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut