Menu Home

Vara anului 2023. Întristări pământești

Cum viața omului pe pământ este aplecată mai degrabă spre încercare și necaz, care trebuie văzute însă ca momente pedagogice de punere a întregii nădejdi doar spre Dumnezeu, de la Care vine toată darea cea bună, în vara anului 2023, în parohie au fost trei momente de întristare.

Urmare a declinului demografic al localității, rod al industrializării și ținerii păturii țărănești în stadiu de subdezvoltare economică, la sfârșitul anului școlar 2022- 2023 Școala Plevna și-a închis definitiv porțile, copiii școlari, ai claselor 0- 4, urmând a frecventa școala din comună. Cu acest prilej s-a oficiat la școală, în prezența conducerii școlii și a părinților cu copiii lor o rânduială de mulțumire față de Dumnezeu și de recunoștință pentru ostenitorii peste timp ai acestei unități de învățământ.

Seceta pedologică severă și temperaturile foarte mari ale aerului au afectat și în acest an culturile agricole din Bărăgan, fiind calamitată cultura porumbului iar cerealele de toamnă fiind deosebit de slabe calitativ și cantitativ.

În această vară a decedat un ilustru profesor universitar de matematică al Universității din București, Ion Văduva, căsătorit cu doamna Ofelia, cercetător științific și autor de tratate fanion în domeniul etnografiei, fiică a satului, originară din familia de învățători Blebea.

Categories: Articole

plevna

Sari la conținut